Raad

Beskrywing en habitatte van paddastoel eend, gedrag van diere en dieet

Beskrywing en habitatte van paddastoel eend, gedrag van diere en dieet



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Die eend, met die bynaam paddastoel, het eintlik niks met die orde van die eend te doen nie, behalwe vir die ooreenkoms in voorkoms en konstante bewoning op die water. Hierdie voël by die gewone mense word die ore, kuif en wetenskaplik genoem - die groot of die kuif. Sy het die bynaam paddastoel gekry vir feitlik oneetbare vleis - jy kan dit eet, maar dit het 'n uitgesproke afstootlike visaroma.

Beskrywing van paddastoel

Die Europese krui, of kuifkruid, is die grootste individu uit die paddastoelfamilie en behoort aan watervoëls. Uiterlik lyk hierdie voël op 'n eend, maar die sak en die eend het niks in gemeen nie. Vanweë die spesiale struktuur van die bene (hulle is nie so hol soos by ander voëls nie, en minder gevul met lug), kan paddastoeljies nie op die wateroppervlak bly nie, maar amper of heeltemal daarin gedompel word.

Crested Grebe voorkoms:

  • die liggaam het 'n rolvorm;
  • dun, lang nek;
  • bene ver agter;
  • amper onsigbare stert;
  • plat kloue;
  • kort vlerke;
  • spits reguit bek.

'N Kenmerk van die wonderlike paddastoel is sy bene - hulle is kort, maar sterk. Hulle het nie vliese soos eende nie, maar daar is wye lemme aan die kante van die vingers, waarmee die voël vinnig swem en perfek duik. Drie vingers wys vorentoe en die vierde wys agtertoe. Tydens swem is die bene nie onder die lyf nie, maar agter, soos 'n skroef van 'n skip.

Die paddastoel het sagte en digte verekleed, die vere kom amper reghoekig uit die vel uit. Buite die dektyd is die mannetjie van die oorvoël moeilik om te onderskei van die wyfie, sowel in grootte as in verekleed - donker, grys kleure heers. In die paringseisoen verskyn plukkies op die kop en nek, die buik en die nek is lig voor, helderrooi vere aan die kante. 'N Kastanje-rooi kraag met 'n swart rand is aan die nek sigbaar. Op die hoekpunt is daar twee trosse swart vere.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

Die paddastoel is klein in grootte - mans weeg tot anderhalf kilogram, wyfies 1-1,2 kilogram. In lengte bereik hulle 50-70 sentimeter.

Voëlhabitat

Die kuifplant bring die meeste van die tyd op die water deur. As gevolg van die spesiale struktuur van die bene (hulle is agter geleë, daar is geen membrane op nie) loop die voël moeilik, lyk lomp. Grasse kom selde aan land, veral gedurende die nesperiode. Hulle woon in damme en mere.

Crested Grebe kan gevind word op waterliggame in enige land van Eurasië. Die voël hou nie van 'n koue klimaat nie, daarom woon dit feitlik nie in die noordelike streke nie. U kan nie die wonderlike paddastoel in Australië en Nieu-Seeland vind nie, maar hulle bly steeds in Afrika, hoewel dit in klein getalle is. In Sentraal-Europa kan Grebe selfs in kunsmatige reservoirs (damme van stadsparke) woon.

Gedrag in die natuur

Paddestoel is 'n voël oor die dag; dit beweeg selde snags en slegs as die maan helder is. Woon alleen, skep slegs 'n paar gedurende die nesperiode. Die hele dag is hy op die water, hy duik perfek, gooi homself met sy reguit nek in die water, swem lang af onder water.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

Dit vlieg goed, maar huiwerig, dus in geval van gevaar, is dit makliker om onder die water te duik as om op te styg (hiervoor het die voël 'n groot opstyg nodig). Die stem van die kuifkop is hard, die voël kan verskillende geluide maak.

Die lente-migrasie begin in Maart-April, wanneer die reservoirs oopgaan. Bosbes verkies nes op mere waar daar ruigtes en riete is, maar daar is ook gebiede met oop diep waters. As die reservoir nie groot is nie, maak die diere twee-twee nes. Groot mere bied trosse van tot 50-100 pare.

Dieet

Die hoofrantsoen van die kuifplant is klein vissies, nie langer as 8 sentimeter lank nie. Groter paddastoel eet meer vis as alle ander paddastoelsoorte.

Benewens klein vissies, kan dit eet:

  • duikkewers;
  • goggas;
  • skaaldiere;
  • skulpvis;
  • naaldekokers;
  • waterbesies;
  • sproete;
  • slakke.

Duik is die belangrikste manier om diere te soek. Hulle sak 2-3 keer per minuut onder water af en telkens 'n afstand van tot 25 meter. Een van 4-5 pogings om vis te vang, eindig suksesvol. As 'n volwasse dier vis vang, jaag die eendjies met 'n piepie daarna en probeer die kos in die hande kry. Jong diere word gevoer met paddavissies, klein vissies, insekte.

'N Paddestoel kan ure op die wateroppervlakte spandeer, of nadat hy halfpad daarin ondergedompel is, voedsel van die wateroppervlak versamel en insekte vlieg.

Voortplanting en dektyd

Great Crested Grebes is bekend vir hul ongewone paringspeletjies voor die nesmaak. Van buite is hierdie speletjies soortgelyk aan 'n dans - die voëls swem na mekaar toe, die verekleed op die kop word deurmekaar. Na die ontmoeting staan ​​die mannetjie en die wyfie op die water en duik gelyktydig en tel alge deeltjies op van die bodem van die reservoir. Hulle bied dit in geskenke aan mekaar voor.

Beide paring en nes vind plaas op 'n tydelike vlot riete en gedroogde alge. Maar vir paring word vlot van verlede jaar gebruik, en vir die uitbroei van die kuikens bou die paartjie gesamentlik 'n nuwe een. Eiers word gewoonlik einde Mei gelê. Die wyfie lê 3-7 wit eiers, maar met verloop van tyd kry hulle 'n bruin-groen tint.

In 'n nes van ongeveer 50 sentimeter hoog, word die eiers warm gehou, ondanks die feit dat dit onder die gewig van die kuifliggaam se liggaam in water gedompel word. Albei ouers broei. Na 24-30 dae broei kuikens uit, al bedek met dons - die kleintjies het helder gestreepte verekleed. Kuikens skuif na die ouer se rug en bly daar tot 1,5-2 maande totdat hulle leer hoe om hul eie kos alleen te kry.

Natuurlike vyande

Die belangrikste vyande wat paddastoele bedreig, veral gedurende die dektyd en tydens die inkubasie van eiers, is:

  • moerashaas;
  • grys ekster;
  • ekster;
  • snoek.

Voëls kan aan 'n koppie eiers pik, en pikke smul graag aan jong eendjies wat net leer om in die water af te gaan. 'N Paddestoel kan in 'n visnet sterf as dit daarin verstrengel raak as dit te diep na kos duik. Die neste word bedreig deur skielike weerveranderings wanneer sterk golwe styg en die watervlak in die reservoir styg.

Bevolking en status van die spesie

Groot kuifkruie behoort tot die paddastoelsoort - 'n familie watervoëls. In totaal is daar 22 spesies in die bevolking, waarvan 3 reeds uitgesterf het. Groot kuifkruid is die mees algemene paddastoelvoëlsoort wat in Europa voorkom. Grasse is nie verwant aan enige voëlspesie nie. Aanvanklik is geglo dat hulle vanweë hul eksterne ooreenkoms en gewoontes tot die maanfamilie behoort, later is die teorie bevraagteken. In 2003 is die teorie uitgespreek dat paddastoele nabye familielede van flaminke is.

Ondanks die feit dat baie verteenwoordigers van die Greene Groter vergaan gedurende die jagseisoene (hulle skiet dit saam met die eend), onder ongunstige klimaatstoestande, neem die bevolking nie af nie. Gedurende die afgelope dekades was daar 'n toename in die aantal as gevolg van die feit dat die netwerke van visboerderye en ander kunsmatige reservoirs aansienlik uitgebrei het.


Kyk die video: AAMA आम. Manish Limbu u0026 Sujan Tigela Limbu (Augustus 2022).