Raad

Beskrywing van Altai-bergskape en gedetailleerde inligting oor die spesie, broei

Beskrywing van Altai-bergskape en gedetailleerde inligting oor die spesie, broei


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Altai-bergskape word as die grootste op die planeet beskou. Hulle het beduidende verskille van diere wat baie mense gewoond is om te sien. Die massa van 'n lam kan 180 kilogram wees. Terselfdertyd beslaan net 35 horings die horings. Hierdie variëteit word as baie skaars beskou. Daarom neem internasionale organisasies maatreëls om die bevolking te red.

Beskrywing van die Altai-ram

Hierdie ramme is groot en proporsioneel. In die hoogte groei die manne aan die skof tot 122 sentimeter, en die wyfies - tot 114. Die gewig van die mannetjies bereik 200 kilogram, terwyl die wyfies 103 weeg. Hierdie diere met groot horings het 'n skouspelagtige voorkoms. By ou mans bereik hulle 151 sentimeter. Terselfdertyd bereik die omtrek aan die basis 55 sentimeter, en die gewig is 22 kilogram.

Die horings van diere het belangrike biologiese funksies. Hulle bied beskerming teen roofdiere. Hierdie deel van die liggaam word ook deur mans gebruik om te veg vir die reg om te paar gedurende die voortplantingstydperk.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

In die winter kan die dik jas bruin of grysrooi wees. Die buik en agterkant van die lyf rondom die kort stert is ligter van kleur. Ouer mans het 'n donkerder pels as wyfies. In die somer word individue gekenmerk deur 'n ryk rooierige kleur.

Habitat

Vandag is daar 3 verskillende populasies diere. Hulle is geleë op die grens van Mongolië en China, op die Saigul-rif en in bergagtige streke naby die bolope van die Chulyshman-rivier. Ramme woon meestal in die bergtoppe naby die voet van die rante. Hulle vestig hulle ook in die oop gedeelte van die hange op 'n hoogte van 2-3 duisend meter bo seespieël. Daar is geen bosplantegroei op hierdie plekke nie.

Die aantal individue en die redes vir die afname in die bevolking

Aan die begin van die vorige eeu was die aantal bergskape 600 individue. 'N Rukkie later het hul aantal skielik afgeneem tot 245. Met behulp van spesiale beskermingsmaatreëls en die verskuiwing van volwasse diere na reservate, is hul getal effens vermeerder tot 320.

Die hoofredes vir die afname in die aantal diere sluit die volgende in:

  1. Menslike invloed op ekologie. Vandag word Altai-skape geleidelik van hul gewone plekke verdryf. In hierdie gebiede wei mense bokke of yaks. Daarom word wilde individue gedwing om na nuwe plekke te soek.
  2. Stropery. Altai-ramme word as beskermde diere beskou, maar sommige van hulle word steeds geskiet. Dit kom regdeur die habitat van individue voor.
  3. Verswakkende klimaat. Oor die afgelope dekades het die klimaatstoestande toenemend versleg. Die gebrek aan voedsel beïnvloed die dierepopulasie negatief, wat lei tot hul dood in die winter.

Sosiale struktuur en broeiseisoen

Bergramme word as kalm diere beskou. Hulle is nie aggressief teenoor ander spesies nie. Die lammers wat in die trop woon, volg mekaar voortdurend en voel dat hulle met hul familielede moet kommunikeer. Die spartydperk vir diere begin in Oktober en eindig middel Januarie. By individue wat nader woon, word hierdie stadium langer beskou. Skape is poligamies. Mans reël gevegte en bots met horings vir die reg om met 'n wyfie te paar.

By wyfies kom volwassenheid op 2 jaar voor, en by mans slegs 5 jaar. Na die vestiging van oorheersing nader die ramme die wyfies. Paring vind 2-3 weke na die begin van die groef plaas. Soms word dit binne twee maande na die einde van hierdie periode uitgevoer.

Swangerskap by wyfies duur net meer as 165 dae. Welpies word einde Maart of April gebore. Daar word meestal 1 lam gebore. Tweelinge word egter soms gebore. In seldsame gevalle kan tot 5 babas gebore word. Pasgebore welpies weeg 2700-4600 gram. Hulle tel vinnig gewig op. Reeds teen 1 jaar neem dit tien keer toe. Wyfies kry 'n maksimum gewig teen die ouderdom van twee en mans groei nog 2 jaar.

Die dieet

Hierdie ramme word as herbivore beskou. Kruie en groente word beskou as die basis van hul dieet. Wyfies en jong ramme woon in bergagtige gebiede, waar die kwaliteit van voedsel baie slegter is as op die vlaktes. Volwassenes kies plekke wat baie laer is om te voed. Daar is baie kwaliteit kos daar.

Altai-skape het daarin geslaag om in uiterste toestande by die lewe aan te pas - hulle is bestand teen wind en droogte.

Gemiddeld is die daaglikse hoeveelheid kos 16-19 kilogram. Terselfdertyd verander die dieet met inagneming van die hoogte en oppervlakte van die terrein. In die hooglande is die dieet gebaseer op gras en sedge. Op die middelvlak is daar struike en kruie op die spyskaart. Individuele habitats sluit lote, blomme, blare en vrugte in.

Altai-skape het water nodig. Individue wat in die hooglande woon, het geen probleem hiermee nie. As diere in droë gebiede woon, kan hulle lang afstande aflê om water te vind.

Vyande van argali in die natuurlike omgewing

Volwasse wyfies is groot en kan vinnig hardloop. Daarom het hulle nie spesiale beskerming teen roofdiere nodig nie. Daarom kan hulle naby die vlaktes woon. Terselfdertyd moet wyfies en jong lammers hoër leef. Soms kan hulle hulself met horings verdedig.

In hul natuurlike omgewing kom Altai-ramme die volgende roofdiere teë:

  • grys Wolwe;
  • jagluiperds;
  • luiperds;
  • sneeu luiperds;
  • Sneeu luiperds.

Klein lammers ly aan coyotes. Selfs sommige roofvoëls kan hulle ook aanval. Arende en goue arende verteenwoordig die grootste gevaar. Om bedreigings van roofdiere te voorkom, word ramme gedwing om in kuddes te beweeg en in groepe aan te hou.

Teling van die ras

Hulle het probeer om hierdie diere in dieretuine in Amerika en Duitsland te teel. Hierdie pogings was egter onsuksesvol. Lammers het gewoonlik na 'n paar maande of selfs dae gevrek. Hierdie individue kon so lank as moontlik in gevangenskap woon by die Biologiese Instituut, geleë in Siberië. Hul lewensduur was 6 jaar. Dit word aanbeveel om Altai-skape naby hul natuurlike habitat te hou. Terselfdertyd is dit belangrik om geskikte omstandighede daarvoor te skep en sorg van gehalte te lewer.

Die rotse moet aanmekaar vashou om groot troppe te vorm. In hierdie geval gaan die wyfies altyd apart, en die mannetjies moet dit so doen om die welpies te beskerm.

Wat doen WWF om argali te bewaar?

Hierdie organisasie tref al baie jare maatreëls om die bevolking van Altai-skape op die grondgebied van Rusland te bewaar. Die Stigting doen teenstropingsaktiwiteite, doen relevante navorsing en hou rekords van diere. WWF-spesialiste neem deel aan die skepping van materiale en programme wat daarop gemik is om die spesie in Rusland te beskerm. Dit help om beskermde gebiede in dierehabitats te maak.

Volgens die WWF-inligting was die aantal diere in die grensoverschrijdende gebied van Mongolië en Rusland sedert 2003 stabiel. Altai-bergskape is 'n ras wat op die punt van uitwissing is. Die belangrikste kenmerk van die diere word beskou as hul unieke grootte. Verteenwoordigers van hierdie spesie word gekenmerk deur indrukwekkende gewig en lywige horings. Hulle woon op hoë kranse en het beskerming nodig teen bewaringsorganisasies.