Raad

Beskrywing van bekroonde duiwe, habitatte en interessante feite oor die ras

Beskrywing van bekroonde duiwe, habitatte en interessante feite oor die ras


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Teel duiwe is 'n stokperdjie wat deur die eeue heen nie sy gewildheid verloor het nie. Die skoonheid, die oorvloed van verskillende rasse, die geleentheid om die gedrag van voëls waar te neem - dit dra by tot die aantreklikheid van hierdie ongewone stokperdjie. Die aanwesigheid van 'n bekroonde duif in 'n kudde is die droom van baie duiwetelers, die voël is 'n bedreigde spesie, die kombinasie van rariteit en skoonheid maak dit 'n besonder gewilde aanwins.

Voorkoms en kenmerke

Die bekroonde duif is die grootste voël in die orde van duiwe. Die gewig van die voël bereik 2,5 kilogram, die lengte is ongeveer 70 sentimeter. Die boonste deel van die liggaam is bedek met helderblou of ligblou verekleed, die onderste gedeelte is kastaiingbruin. Op die vleuels is daar 'n dwars wit streep.

Belangrik: die bekroonde duif is 'n onafhanklike soort voëls, die naaste familielede is die uitgestorwe kluisenaars en dodo-voëls.

Die drie beskikbare ondersoorte is soortgelyk in voorkoms; voëls verskil in habitat. Onderskei: blou kuif, waaiervormige en kastaiingbors-variëteite. Die gekroonde duif is in 1819 ontdek, en dit word lank beskou as 'n kunsmatig geteelde en wilde verskeidenheid duiwe, maar hierdie teorie blyk verkeerd te wees.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

'N Welige, waaiervormige helmteken op die kop is 'n kenmerk van die gekroonde duif en kom voor by wyfies en mans. Daarom is die voëls moeilik om van buite te onderskei. Die helmteken styg en reguit of vou, afhangende van die gesondheid en bui van die voël.

Dit is drie keer so groot soos 'n duifkop. Die waaierdraende bekroonde duif het 'n helmteken met driehoekige tossels aan die punte, die blou kuifvoorkoms het nie sulke tossels nie, die helmteken is helder, lyk soos 'n sagte waaier. Die kastaiingvariëteit word gekenmerk deur verekleed, sy kruin is grysgrys, met kenmerkende tossels, die kleur van die vere is bruin.

Sy indrukwekkende grootte, blou, blou, kastaiingbruin skakerings van verekleed maak dit opvallend en sy vriendelike geaardheid laat hom langs 'n persoon vestig. 'N Albino van hierdie spesie is nie beskryf nie, maar aangesien enige diere en voëls albino's kan wees, is dit moontlik dat 'n sneeuwit duif met 'n bekoorlike kuif op sy kop êrens woon, hoewel hulle gewoonlik nie in die natuur oorleef nie.

Habitat van die bekroonde duif

Die bekroonde waaierduif woon in Australië, waar dit as 'n simbool van vreedsaamheid beskou word en volgens legendes die inboorlinge teen oorlog beskerm, in Nieu-Guinea en op die aangrensende eilande is daar verskillende soorte voëls.

Dit lê in laagliggende vogtige woude, in vleilande, in mangrove. Dit het groot vlerke en vlieg goed. Die duif is 'n bedreigde spesie en word in die Internasionale Rooi Boek gelys. Die mens val sy natuurlike habitat binne en vernietig dit vanweë sy pragtige vere. Klein groepies gekroonde duiwe kan langs 'n persoon naby vrugteplantasies vestig.

Wat vreet die voël

In hul natuurlike habitat bevat voedingsvoëls vrugte van plante, korrels, plantwortels. Hulle kry kos op die grond, soms kan hulle met wurms of ander insekte smul.

Tuis moet kos gebalanseerd en gevarieerd wees; dit word bekendgestel:

  • graanmengsels (fyngedrukte peulgewasse, mielies, sonneblomme, koring, giers, rog);
  • saam met die dop van slakke fyngedruk;
  • ete wurms;
  • klein garnale;
  • gekapte groente en vrugte;
  • maaskaas;
  • hardgekookte hoendereiers, saam met die dop fyngedruk.

Voermengsels vir paradysvoëls is geskik vir gekroonde duiwe, want hulle het 'n soortgelyke habitat en voedselvoorkeure.

Karakter en lewenstyl

Voëls is dagelik, hulle is bedags en slaap snags. Voëls bring die grootste deel van die dag op die grond deur op soek na kos; in geval van gevaar vlieg hulle op boomtakke, klap luidkeels met hul vlerke en maak baie geraas. Bekroonde duiwe vestig hulle dikwels in klein groepies langs 'n persoon, hulle is nie bang vir mense nie en wys hulself in al hul glorie, terwyl hulle belangrik is en die kruin volledig uitbrei. Plase en vrugteplantasies is 'n konstante bron van voedsel.

Sosiale struktuur en voortplanting

Bekroonde duiwe skep 'n paar vir die lewe. As een voël van 'n paar sterf, bly die tweede eensaam. Die duif maak 'n vriendin en maak geluide wat soos 'n tromrol lyk, of brom saggies, spandeer baie tyd saam met die gekose en kies 'n plek vir 'n nes. Jong voëls skep klein groepies wat gevind het dat 'n paar uitmekaar hou, en die duif sorg sorgvuldig vir die duif.

Groot voëls vlieg min, loop gewoonlik op die grond of sit op die onderste takke van bome. Nadat hulle die plek van die toekomstige broeiplek bepaal het, sit die voëls saam daarop en maak dit vir hul familielede duidelik dat die plek deur 'n paartjie beset word. Die nes is op 'n hoogte van 7-10 meter gebou. In die middel van die herfs lê die duif 1 eier, soms kan daar 2 van wees.

Die baba kom uit die eier na 4 weke se inkubasie. Die wyfie is snags in die nes, die mannetjie broei die eier gedurende die dag. Na die geboorte van 'n kuiken wat 1-1,5 maande oud is, hang dit van die ouers af, teen die einde van hierdie tyd begin dit vlieg en word dit onafhanklik.

Natuurlike vyande

Hulle het geen natuurlike vyande onder diere nie. Slegs in Nieu-Seeland, waar gekroonde duiwe aan die begin van die twintigste eeu ingebring is, het hermanne hul neste begin vernietig. Vlermuise val soms kuikens aan. Vir volwassenes is slegs mense gevaarlik.

Mense vang voëls ter wille van pragtige verekleed, heerlike vleis. Die mens het die gewone habitat van voëls. Daarom neem die aantal voëls in die wêreld voortdurend af.

Bevolking en status van die spesie

Bekroonde duiwe is skaars en bedreigde spesies. Die grootste bevolking van voëls, met ongeveer 10 000 inwoners, woon in Nieu-Guinea. Van daar is hulle na Australië en Nieu-Seeland gebring. Vandag word hulle op plase verbou, dan aan dieretuine regoor die wêreld verkoop of deur private bestellings uitgevoer. Die vleis van hierdie duiwe word as 'n lekkerny beskou, en die groot grootte laat hulle toe vir gastronomiese doeleindes. Die voorkoms van kuikens in 'n bekroonde duif in dieretuine is skaars en is 'n groot sukses.

Bekroonde duif en man

Die mens is die grootste vyand van hierdie voël. Hy vernietig voëls ter wille van heerlike vleis, pragtige vere. Die vernietiging van woude, mangrove, dreinering van moerasse lei tot 'n afname in die bevolking. Die plase wat vandag geskep is vir die verbouing van gekroonde duiwe, bied die wette wat hierdie voëls beskerm, hoop vir die veiligheid van die spesies.

In gevangenskap leef 'n duif 15-20 jaar onder die regte omstandighede. Hulle benodig warmte, gebalanseerde voeding en ruim omhulsels. U kan dit op aanvraag by die land waar u woon, koop. Die koste van een voël bereik 60 duisend dollar.

Interessante feite

Duiwe hou op om vir die kuiken te sorg sodra dit begin vlieg, word hulle volwassenes op 2 jaar. Aangesien die ouers die eier saam broei, sterf die kuiken ook as een van hulle sterf. Groot voëls hou daarvan om vir die kamera te poseer en pronk dikwels voor 'n persoon as hulle nie gevaar voel nie.

Almal wat ernstig besig is met die teel van seldsame duiwe, droom daarvan om 'n bekroonde duif in hul versameling te hê. Sommige slaag daarin om die nodige omstandighede vir die voëls te skep en selfs 'n nageslag te kry, maar om dit te bereik, is uitgebreide kennis en ervaring nodig.


Kyk die video: Office Romance (Januarie 2023).