Raad

Die naam van die swart eend met 'n wit snawel en sy habitat, dieet en vyande

Die naam van die swart eend met 'n wit snawel en sy habitat, dieet en vyande


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In die natuur is daar twee soorte swart eende, waarvan een nie deur mense getem is nie. Laasgenoemde sluit die kot of watervoëls in. Onder die kenmerke van hierdie swart eend met 'n wit snawel word 'n ongewone voorkoms onderskei. Die voël spandeer verkieslik die meeste van sy tyd op land langs 'n reservoir waarin riete groei. Die voël word nie deur sy groot grootte onderskei nie, maar terselfdertyd bly dit selfs van ver af opvallend.

Beskrywing en kenmerke van swart eende met 'n wit snawel

Die rede waarom die swart eend die bek genoem word, is omdat die voël 'n wit groei aan die voorkant van sy kop het wat lyk soos 'n terugtrekkende haarlyn. Hierdie watervoëls behoort aan die herdersfamilie en die hyskraanbestel. Benewens die kenmerkende streep bo die neus, word die voël deur die volgende kenmerke onderskei:

  • sterk liggaam;
  • die gewig van 'n volwasse voël bereik 1,5 kilogram;
  • liggaamslengte is 35-40 sentimeter;
  • die kop is medium van grootte, met oë omring deur 'n helderrooi iris;
  • verkorte stert;
  • geel-oranje pote met grys tone;
  • swart of donkergrys verekleed.

Die kenmerkende kenmerke van die voëls bevat 'n verkorte en puntige snawel wat ontwerp is om te hengel. Hierdie kenmerk is nie tipies vir mak eende nie.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

In teenstelling met ander watervoëls, is die vingers nie in vlamme onderling verbind nie, maar word dit deur leer lemme omring. Danksy hierdie struktuur swem swart eende goed.

Die voël het kort vlerke wat die kot aktief moet vlap tydens vlug. Maar, ondanks hierdie funksie, kan die swart eend lang afstande aflê.

Koot habitat

Swart eende met 'n wit voorkop is meestal in gematigde klimate gevestig. Hierdie voëls kom voor in lande:

  • Afrika;
  • Noord-Amerika;
  • Europa;
  • Asië.

Coots woon ook op die grondgebied van Rusland. Swart eende word in noordelike breedtegrade aangetref. Maar die voëls wat hier in die herfs woon, vlieg na warmer streke met nie-vriesende waterliggame.

Voeding en gewoontes

Wilde eende met wit snawels spandeer die meeste van hul tyd op land. Die voëls soek egter kos in die water. Steenbokke is in staat om vinnig en diep te duik, en danksy die spits snawel sal eende meer geneig wees om suksesvol te hengel. Hierdie voëls vlieg erger. Koene styg hoofsaaklik in die lug op die oomblik van gevaar of tydens 'n vlug na warm streke. Die voedingsdieet van hierdie voëls is gebaseer op:

  • rys;
  • rivieralge;
  • hornoli;
  • pdest;
  • eendekruid.

Vis maak 5% van die dieet uit. Gedurende die koue seisoen neem hierdie aanwyser toe as gevolg van:

  • skulpvis;
  • viskaviaar;
  • braai;
  • waterinsekte.

Koene leef in kompakte troppe, waarvan die pare voortdurend gevorm word. Gedurende die dektyd vestig die voëls afsonderlik van mekaar. Na die verskyning van die nageslag is 'n drake en 'n eend besig om kos te soek. Terselfdertyd is een van die voëls voortdurend in die nes en beskerm die nageslag teen roofdiere of ander lede van die kudde. Sterk koele steel dikwels vars gevangene van hul familie.

Jong eende val selde die neste van ander voëls aan. Dit is te wyte aan die feit dat voëls proteïene benodig gedurende die groeiperiode.

Voortplanting en lewensverwagting

Die broeiseisoen vir hierdie voël begin einde Februarie of Maart. As koele op noordelike breedtegrade woon, begin die nageslag van die eende eers in April. Gedurende hierdie tydperk neem die aktiwiteit van die voël toe. Wyfies maak harde geluide om mans, drake - laag en doof te lok. Tydens die soeke na maats begin die eende vinnig swem en spatsels water na hul vlerke lig. Na paring begin die hofperiode wanneer die voëls die maat se vere skoonmaak en kos deel.

Die kotnes is op die oewer gebou en die mure op die riete bevestig. Gras en vere word gebruik om die broeiplek te maak. Albei vennote is betrokke by die konstruksie van die nes. Die deursnee van die luik bereik 40 sentimeter met 'n muurhoogte van 20 sentimeter. Gedurende hierdie tydperk word voëls aggressief teenoor ander lede van die kudde. Daarom is die neste op 'n afstand van meer as 30 meter geleë.

Gemiddeld lê 'n volwasse eend 7-12 eiers. Albei vennote is besig met plant. Terselfdertyd is dit nie ongewoon dat 'n kot eiers in ander neste gooi nie. Kuikens broei na 22 dae uit. Jong groei word binne 7-11 weke sterker. Gedurende hierdie periode leer die kuikens om op hul eie te vlieg en kos te vind. In die toekoms vorm die kleintjies klein groepies waarmee eende in die eerste lewensjaar wegvlieg vir oorwintering. Die kuikens word die volgende lente geslagsryp.

In streke met 'n warm klimaat vorm swart eende tot vier koppels, met 'n koue - tot twee.

Die lewensduur van die hutte hang af van die woonplek en die kenmerke daarvan. Die oudste aangetekende swart eend was een wat op die ouderdom van 18 gesterf het.

Natuurlike vyande

Ondanks die voorkoms van 'n nie-standaardkleur, is dit nie volwassenes nie, maar jong diere wat gevaarliker in die natuur is. Witkopkuikens word ten prooi geval aan peregrine valks, arende, meeue, kraaie en peregrine valke. Daar is ook 'n bedreiging vir kuikens en eiers deur:

  • wilde varke;
  • otters;
  • muishonde;
  • frette;
  • nerts;
  • jakkalse.

Veranderlike weer is gevaarlik vir broers. Vanweë die feit dat die dektyd aan die einde van die winter en die begin van die lente plaasvind, kan die nagryp wat kenmerkend is van hierdie periode, ongebore kuikens doodmaak. Probleme word ook veroorsaak deur vloede wat die neste oorstroom wat naby waterliggame is.


Kyk die video: KERSTRECEPT: Eendenborst met rode biet (Mei 2022).