Raad

Spesies en beskrywings van wilde eende, hul habitat en hoe hulle broei en wat hulle eet

Spesies en beskrywings van wilde eende, hul habitat en hoe hulle broei en wat hulle eet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oor die hele wêreld jag jag graag wilde eende vir smaaklike en gesonde vleis, waardevolle pluis. Daar is 'n groot aantal watervoëlsoorte, baie van hulle is lankal getem. Die mak eend is pretensieloos in die versorging en instandhouding, lewer nageslag sonder probleme op, benodig net 'n reservoir naby die pluimveehuis en 'n proteïenryke voer.

Hoe lyk 'n wilde eend?

Die Anatidae-familie van die Anseriformes-orde bevat ongeveer 150 spesies, verdeel in 50 genera. Baie wilde spesies is lankal deur mense getem, word gebruik om vleis en pluis te verkry en lê eiers met 'n hoë kalorie. Die mees algemene spesies op die aardbol is wilde eende (dit is ook wilde eende).

Gedrags- en uiterlike eienskappe wat algemeen is vir alle wilde eende:

  • hervestiging naby waterliggame;
  • hoofsaaklik nomadiese lewenswyse (sittend by enkele soorte);
  • onvermoë om in die lug te sweef (die eend word onderskei deur 'n swaar en haastige vlug, vergesel van harde krete, gereelde en raserige vlerke van die vlerke);
  • vaartbelynde liggaamsbou, aangepas vir 'n semi-akwatiese leefstyl, met 'n klein kop en nek van medium lengte;
  • ligte gewig (minder as 3 kg);
  • gladde vere met vetsmeer, wat nie vog deurlaat nie, en 'n lywige laag dons;
  • 'n afgeplatte snawel wat aangepas is om voedsel van die oppervlak of in die waterkolom op te vang;
  • die mond is toegerus met geil borde waardeur voedsel gefiltreer word;
  • seksuele dimorfisme (die skok verskil uiterlik van die wyfie, is groter in gewig, het 'n helderder en interessanter kleur).

Verskeidenheid voëls

Die wilde eend leef op alle vastelande, wat die jag gemaklik maak. In Rusland en die GOS is die gewone wilde eend die algemeenste - 'n wenslike voorwerp vir beide kommersiële en sportjagters. Die dieetvleis, ryk aan vitamiene en yster, is geskik vir die maak van sop en hoofgeregte wat in die beste restaurante ter wêreld bedien word. U kan eendvleis proe, byvoorbeeld in Moskou "Cacciatore", Frans "Ecole Valentin", Praag "Konopiste".

Sagte eenddons, wat gekenmerk word deur 'n lang lewensduur, word gebruik vir die vervaardiging van beddegoed en winterklere. Sommige wilde spesies word as skadelik beskou, eet graangewasse, maar vernietig terselfdertyd insekte en onkruidsade. Ander spesies is skaars, nie net as gevolg van jag nie, maar ook as gevolg van die vernietiging van habitatte.

Kundige opinie

Zarechny Maxim Valerievich

Landboukundige met 12 jaar ondervinding. Ons beste somerhuisie kenner.

'N Wilde eend groei gedurende die somer van 6 tot 18 kuikens. Die meeste soorte is ouers wat nie sorg nie en wat hul nageslag vroeg agterlaat. Nie alle kuikens leef tot volwassenheid nie.

Die mees algemene wilde variëteite word in die tabel beskryf:

NaamGewig, kgLengte, cmKleurHabitatKenmerke van die
wilde eend1,5-1,860by die mannetjie is die kop en nek glansend groen, die bors is bruin, die vlerke en die pens is grys; vroulik grysbruin met swart vlekkebos- en steppreservoirstydens speervissery duik die eend vertikaal en laat sy stert bokant die wateroppervlak
swart wilde eend0,8-1,355grys lyf met donker vlekke, donker kroon van die kop, liggrys wange en borsSakhalin, Japannese eilande, suidelike streke van Siberiëdaar is ongeveer 'n miljoen individue in die wêreld oor
breë draer0,6-145-50wyfie is grysbruin met vlekke; die drake se kop en nek is donkergroen, die borskas is wit, die vliegvere is rooibruingematigde klimaatsone van die Noordelike Halfronddie eend is stil, kwaak net in 'n oomblik van gevaar; snawel buite verhouding - tot 7 cm
pintail0,7-1,355-65wyfie is ligbruin met swart spikkels; die mannetjie het 'n bruin kop, wit bors, grys rug met swart vlekkeoop, steppe en toendra reservoirsdie mannetjie het 'n lang naaldvormige stert
teal fluitjie0,3-0,435gevlekte bruin eend; die drake het 'n rooi-bruin kop, blougrys vlerke, geel merke aan die kante van die stert, die bors is pienkbos en bos-steppe vlak waterliggamedie kleinste rivier wilde eend
teal cracker0,440kleur, soos die van 'n tealfluitjie, gaan net 'n wye wit streep oor die oë van die drakegematigde gebiede van Eurasiëdie eend het sy naam gekry vir sy eienaardige gehuil - rol, knetterend
marmerblou0,4-0,540-45aserig met ligte vlekkemere en moerasse van Suid-Europa en Sentraal-Asiëdie eend is min in getal, aangesien die habitat daarvan verdwyn
wikkel0,6-145-50rooibruin eend; grys drake met 'n bruin kop en 'n wit kol op die voorkopbos-steppe en bos-toendra reservoirs van die Verre Ooste tot Yslandvlieg in groot troppe, tot 4 duisend individue
orka0,8-150grys eend met donker vlekke; die mannetjie het 'n geelgroen kop, 'n swart en wit streep op die nekAsiëdie vlerke is versier met lang, sekel geboë vere
verswart0,6-0,840-45die wyfie is rooibruin; die mannetjie het 'n wit pens, die hoofkleur is swart met persgroen tintjiesgroot reservoirs van Eurasiëdie eend kan tot 'n diepte van 7 m duik; die drake se kop is versier met 'n klein klossie
grys eend0,950die lyf is grys met swart spikkels op die bors, die stert is swartEurasië en Noord-Amerika'n drak in vlug skree soos 'n kraai
groot verswerper0,9-255-65die kop is bruin, die bors en buik is wit, die rug is swart, die vlerke is grysbos-toendra-reservoirs van Amerika, Noord-Europa, Wes-Siberiëvoorkoms is gemiddeld tussen 'n eend en 'n gans
medium smeltkroes0,8-150-55eend bruin-grys; die mannetjie het 'n pienkgrys bors, die kop en rug is swart, die maag is witnoordelike streke van Amerika en Eurasiëdie agterkant van die kop is versier met 'n klein kluitjie
afgeskaalde merker1,555-60die kop en vlerke is swart, die bors en buik is wit, die rug is versier met 'n blou gaaspatroon, die snawel is rooiVerre Ooste, China, Koreaanse skiereiland'n seldsame spesie, daar is duisende individue in die wêreld oor; eend lê eiers in boomholtes

Leefstyl en habitat

Die wilde eend word oral aangetref, behalwe in die poolgebiede. Sommige spesies (byvoorbeeld die wilde eend) bewoon groot gebiede, terwyl die omvang van ander beperk is tot 'n paar duisend vierkante kilometer. Wilde watervoëls leef naby stilstaande waterliggame, vlak riviere met 'n stadige stroom en moerasagtige gebiede.

Voëls leef in riet- en struikgewas, kom selde op die oewer uit. Ondanks hul skaam gedrag, word baie spesies in stedelike waterliggame aangetref. Hulle word daar aangetrek deur die oorvloed kos.

Kuddes word slegs tydens die vlug gevorm. Die wilde eend verkies 'n eensame bestaan, in pare of klein groepies. Paartjies word in die lente geskep. Vervelling maak dat mans byna nie van vroue onderskei kan word nie. Boonop stort drake soms so intens dat hulle hul vliegvermoë verloor.

Die wilde eend wat op die noordelike breedtegrade woon, is 'n trekvoël. Vlieg weg na vogtige tropiese of subtropiese gebiede as die watermassa met ys bedek is. As die reservoir nie vries nie, en daar genoeg voedsel is, kan die eend die winter op sy geboorteland bly.

Wilde spesies wat in tropiese streke voorkom, is sittend. Hulle word slegs beperk deur die vlug van droë na vogtiger gebiede, wat 'n afstand van 'n paar honderd kilometer aflê.

Wat eet hulle gewoonlik?

Sommige wilde spesies voer in die kusgebied, ander in die waterkolom. Die dieet bevat plant- en diervoedsel:

  • seewier;
  • planktoniese skaaldiere;
  • paddavissies;
  • braai;
  • sade aan die kusgras;
  • inseklarwes;
  • skulpvis.

'N Eend, waarvan die dieet deur plantvoedsel oorheers word, het geil bordjies op sy snawel, waarmee hy die ingeslukte water filter. Klein vissies word eenvoudig ingesluk. Eendskopvormige snawel vir die gemak van die pluk van plante en alge. Gemaakte voëls word gevoer sodat die dieet ongeveer dieselfde is as die van die natuur. Die voer moet ryk wees aan proteïene en plantkomponente.

Gemaakte voëls moet growwe riviersand kry. Dit is nodig vir die maal van voedsel wat die maag binnedring.

'N Geskatte lys van feeds:

  • gierst, gort;
  • gras, alge, eendekruid;
  • gekookte aartappels;
  • vis, slakke, slakke;
  • sonneblom koek;
  • vleis- en beenmeel;
  • skulprots, kryt;
  • voer gis.

Hoe broei eende in die natuur?

Die dektyd vir wilde voëls begin op verskillende tye, afhangende van die spesie en klimaatstoestande. By migrerende spesies begin voortplanting nadat hulle na hul oorspronklike plekke teruggekeer het. Sittende spesies broei na die aankoms van gemaklike weer, wanneer die hitte afneem, neem die hoeveelheid groen kos toe.

Drake gereed vir paring kry helder kleure. Elke spesie het sy eie hofrituele. Sommige mannetjies pluim hul vere en kruine op, ander gil, en weer ander dans op die water. Die paar word vir een seisoen gevorm. Die eend maak 'n koppeling vir broeisels in ruigtes van die kusplantegroei. Broei eiers vir 3-4 weke.

Die eerste dae sit die eend in die nes sonder om te vertrek, na 'n week begin hy dit vir 'n kort tydjie laat om te voed, maar voor dit isoleer dit dit versigtig met pluis. Die drake is nie betrokke by die uitbroei en grootmaak van nageslag nie.

Die wilde eend lê eiers met 'n lang tydsinterval, maar hulle broei uit met 'n verskil van slegs 'n paar uur. Dit is te wyte aan die feit dat laat embrio's vinniger ontwikkel as vroeë. Pikke duur 12-14 uur, al die tyd verlaat die eend nie die nes nie. Eendjies word sterk en onafhanklik gebore. Nadat hulle opgedroog het, gaan hulle saam met hul ma na die reservoir om te voer.

Wanneer begin hulle vlieg?

Wilde eendjies groei vinnig; teen die herfs word hulle volwassenes en kan dit nie van hul ouers onderskei word nie. Die eerste vlug word 55-60 dae na die geboorte geoefen. Die eend bly ongeveer 2 maande by die eendjies.

Natuurlike vyande

Baie wilde eendjies is roofdiere. Hulle word gejag deur:

  • kraaie en eksters;
  • voëls van die valkfamilie;
  • seemeeue;
  • jakkalse;
  • wilde oerwoudkatte;
  • otters en marters;
  • wasbeerhonde;
  • groot roofvisse;
  • slange.

'N Eend wat sy kroos verloor het, lê sy eiers weer in iemand anders of in sy vernoude nes. Maar herkoppelings is selde talryk. Kuikens kan in die nes sterf as die watervlak in die reservoir skerp styg. Volwassenes word bedreig deur parasitiese siektes en voëlgriep.

Wilde eende jag

Die belangrikste jagvoorwerp is die wilde eend. Dit is veronderstel om in die somer-herfsseisoen te jag, maar elke streek het sy eie visvangvoorwaardes. Drake-prooi is verkieslik, aangesien wyfies na die nageslag omsien, kan hul oormatige bevolking die grootte daarvan negatief beïnvloed. U kan 'n wilde eend jag:

  • van die benadering;
  • met lokaas eend;
  • met 'n hond;
  • op 'n vlieënde eend.

Die gemynde karkas word met kookwater geskroei, gepluk, gesing. Voordat u sing, is dit raadsaam om dit met meel af te vee om oortollige vog te verwyder.

Wanneer is hulle mak gemaak?

Die eerste binnelandse eende het ongeveer 3 duisend jaar gelede in Suidoos-Asië verskyn. Na vyf eeue het die antieke Grieke en Romeine wilde voëls begin huisves. Aanvanklik is die voëls in maasheinings gehou, geleidelik het die eende vet geword, swaarder geword en die vermoë om te vlieg verloor. Nadat hulle die Noord-Amerikaanse vasteland ontdek het, het die Europeërs die muskus-eend ontdek, wat hulle ook mak gemaak en regoor die wêreld versprei het.

In Asië is wilde eend vir sy vleis grootgemaak. In Europa was eendprodukte nie gewild nie en daarom was die teling nie massief nie. Sedert die 19de eeu het Europeërs eende as 'n lewende dekoratiewe element vir park- en agterplaasdamme begin gebruik. Gematigde eende vermeerder sonder probleme op die plaas, is nie wispelturig in die versorging en instandhouding nie. Die belangrikste ding is die teenwoordigheid van 'n gang vir die gang en ten minste 'n klein reservoir.


Kyk die video: Veren van een eend (Februarie 2023).